Mark Dekkers
Bassplayer, composer, arranger & teacher

Biografie

Mark’s passie voor muziek begint tijdens de lagere school waar hij met vrienden in een bandje de hits van die tijd naspeelde op een eigenhandig gefabriceerde elektrische gitaar met snaren van paktouw en de drummer op zijn ‘Omo’ drumkit. Op zijn 14de begon het ‘echte’ werk met een Beatles coverbandje waarmee ook eigen nummers werden geschreven en op zijn 16de kwam hij in een Antilliaans dans- en showorkest terecht waarmee hij door het land trok en twee LP’s opnam.

Na een paar jaar te hebben gewerkt als reclametekenaar besloot hij zich toch toe te gaan leggen op zijn grote passie: muziek.

In 1989 deed hij met succes toelating aan het Hilversums Conservatorium, hoofdvak basgitaar(LM) bijvak contrabas. Geïnspireerd door docenten Charly Angenois, Theo de Jong, Victor Kaihatu, Koos Serierse en Ruud Ouwehand wordt zijn interesse gewekt voor jazz en jazzgerelateerde stijlen en geïmproviseerde muziek. Op het conservatorium worden ook diverse contacten gelegd.

In 1994 studeerde Mark met goed gevolg af en zit de conservatoriumtijd erop. Naast lesgeven gaat het werk voor de EO gewoon verder, terwijl Mark daarnaast regelmatig remplaceert bij musical- en theaterproducties en veel werkt voor Joop van den Ende Evenementen. In deze tijd speelt hij met de meest uiteenlopende (gospel)artiesten, bands en orkesten en krijgt hierdoor de kans zich te ontwikkelen als een veelzijdig en functioneel bassist, arrangeur en componist. Vanaf deze periode tot nu werkte hij mee aan honderden CD produkties en later ook DVD produkties.